Judo Mot Ebola avslutad

Kampanjen och Insamlingen Judo Mot Ebola är därmed avslutad. Det har varit en upplevelse. Startades främst lite spontant av en tanke att alla kan vi bidra med något. De som har utrymmet förstås. Förstår till fullo de som gärna sparar sina sista slantar till kommande utgifter. Som exempelvis var både jul och mellandagsrea. Helt Okej. Åter till detta. Tror jag startade kampanjen i mitten av oktober om jag minns rätt. Enkel att starta och också att sprida via Röda Korset. Det var svårt att sätta ett mål men ville heller inte sätta för lågt så det fick bli 5000. Därefter kom namnet fram ”Judo mot Ebola”. Ett bra samlingsnamn för oss judomänniskor att gå ihop och skänka en slant helt enkelt. Tanken på både de drabbade och allt vad det innebar men också på just judovärlden i hela Afrika kom upp. Därav kopplingen samt citatet jag fann av Jigoro Kano. Beskrivningen blev följande:

Vi vill genom handling göra en gemensam insats i kampen mot Ebola i Västafrika. Judo mot Ebola står både för att förhindra spridning men också för att förbättra livet på plats både för drabbade, personal och anhöriga. Även för att judoförbund och klubbar i Afrika ska kunna utföra sitt arbete fullt ut utan restriktioner. Så stöd oss i kampen; Judo Mot Ebola! Som Jigoro Kano en gång sade: The final goal of judo discipline is to perfect yourself and contribute something of value to the world”

fgfgdfgd

Så vad blev då resultatet? Jo med hela 13 Donationer av olika valör kom vi till slut upp i fantastiska 3100 kr! Den siffran ser jag som väldigt positiv då jag vet att man kan göra väldigt mycket nytta för dessa pengar. Dessa pengar kommer att användas till följande:

  • De kliniker vi driver, personal och skyddsutrustning samt vatten och sanitet
  • Utbildning och utrustning för frivilliga som informerar befolkningen om sjukdomen samt frivilliga som tar hand om döda kroppar och desinficerar hem
  • Transporter av sjuka personer till klinikerna
  • Stöd till drabbade familjer (psykosocialt stöd)
  • Försäkring av våra frivilliga och anställda

Med detta vill jag tacka följande för era donationer!

kghih

/Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *