Uthållighet är din väg framåt

dfdfsfsUnder de senaste åren har jag verkligen fokuserat på mitt egna personliga förtroende. Självförtroende och att få dig i ett positivt tillstånd är en av de tuffaste hindren som vi alla idrottare måste möta. Det finns många nycklar och element till framgång. Att ha förtroende är absolut en av de saker som hjälper en till att lyckas. Visst jag kan välja att lägga upp en miljon olika citat om att ”man ska vara bättre än i går” och ”självförtroende är vackert” … Jag är säker på att jag har skrivit minst 10 av dessa citat den senaste veckan. Men min fråga är, hur blir vi så säkra i oss själva? Vad får dig att verkligen tro på dig själv?

Framgång är för mig inte svart eller vit. Alla definierar framgång på olika sätt. I år känner jag att jag personligen har saknat framgången baserade på mina judoresultat. Men då måste jag ta ett steg tillbaka i några minuter och sätta allt i perspektiv och tänka utanför mig själv. Bara att kunna ha judo som mitt jobb är en egen framgång i sig. Jag älskar det jag gör. Det är min passion och jag får sprida denna passion till andra, samtidigt att få representera USA i hela världen. Ja, jag kanske inte har en medalj runt halsen efter varje mästerskap. Men jag strävar efter att göra det, vilket gör den här resan så speciell.

Framsteg mot något stort. Det är verkligen vad den här resan handlar om. Vi försöker alla göra något som är större än oss själva. Varje dag jobbar jag mot det målet, med en positiv tanke. Att vistas i det positiva har hjälpt mig igenom tuffa tider, särskilt genom skador och tuffa förluster. Men saker kommer alltid att bli bättre, speciellt om du arbetar hårt för det. Judo har på resan lärt mig tålamod. Som när jag kanske inte förstår en viss teknik, eller blir frustrerad över en av mina träningspartners. Men jag har lärt mig att ha tålamod, att ihållande nog att se till att jag får jobbet gjort! De säger att ambition är vägen till framgång, och uthållighet är det fordon du anländer i. (Bill Bradley)! Jag älskar det citatet!

Att vara en sport-kvinna har verkligen lärt mig mycket! Det senaste året har också hjälpt mig att växa till att bli en starkare konkurrent. Jag har haft många nederlag och besvikelser. Men jag slutade aldrig jobba hårt och arbeta för att bli bättre. Det är för att jag älskar det jag gör, och jag tänker inte låta något av det negativa få mig att tappa förtroende för min judo. Jag vet vad jag är kapabel till. Så vad är framgång?

Framgång är resultatet av perfektion, hårt arbete, lära av misslyckande, lojalitet och uthållighet” – citat av Colin Powel

Hannah Martin

1 reaktion på ”Uthållighet är din väg framåt”

  1. Tack för de orden du formade orden som de det är fokus på sin egna förmåga.

    mvh Estrada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *