Judo För Mig

10505148_268680496660935_251514356625158206_oMattias Larsson, 21 år med grönt bälte. Kommer från Gävle Judoklubb och har tränat judo i åtta år. Hans dröm att skriva en bok om judo. De som han ser upp till på klubben är främst hans tränare Bengt, Mia och Tomas. På fritiden lyssnar han mycket på musik.

 

Judo är för mig en sport för alla och man behöver inte ha tränat någon annan kampsport sen innan för att vara med. Judo handlar både om respekt och kontroll. Judo betyder den mjuka vägen. Jag har tränat judo i åtta år för Gävle Judo club. Det bästa lägret jag har varit på är när vi åkte till Holland 2008. Det va jättefint och trevligt men tävlingen va ganska tuff . De va så tuffa matcher att jag fick gå till omplåstrings stället för mina fötter börjat blöda.

Man kan ha olika special kunskaper inom judosporten. Någon kan vara riktigt bra på fasthållningar andra på sina kast och fotsvep. Judo är ett bra sätt att träna kroppen på, man får nytta av hela träningen på olika sätt. Både ben, armar, mage och rygg får jobba. Bra träning även för din koordination och motorik. En bra judokamrat för mig är en person som är både hjälpsam och stöttande.

Förutom träningsbiten så kan man träffa nya vänner, jag har haft suveräna tränare som har varit väldigt stöttande, pådrivande och engagerade. De som jag sett upp till är mina första tränare Bengt, Mia och Tomas. Jag tycker om min klubb därför att de har en bra sammanhållning mellan kompisar och tränare. Skulle min klubb vinna en summa pengar skulle jag bli jätteglad och tacksam! Om jag hade fått välja så skulle jag velat att pengarna gick till klubbens omklädningsrum så fler får plats att byta om.

Jag har ett dåligt judominne. När jag var på ett läger i Finland så mötte jag en motståndare som inte ville släppa upp mig fast jag klappade, det tyckte jag var väldigt otäckt då han låg tungt på min bröstkorg. Han vägrade släppa taget och till sist kom tränaren och lyfte bort honom. Det tog minst en halvtimme innan jag kunde andas normalt igen. Tro inte riktigt han förstod att jag klappade, men han lärde sig nog efter det gången.

Min dröm är att skriva en bok om judo. Den skulle handla både om min egna resa och om sporten i allmänhet. Ser fram emot detta och även att få skriva på judobloggen ännu en gång.

Vid Tangenterna

Mattias Larsson

1 reaktion på ”Judo För Mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *