Judotvillingar

Judotvillingar från Danmark. Eller som de faktiskt heter Marcus och Jacob. Tvillingarna skriver om sin judo. Om träning, träningsläger, upp-och nedgångar samt tips och tricks. Kampen för att utvecklas, att bli starkare, smidigare och bättre tekniskt. De tävlar på en hög nivå sida vid sida och har inga planer på något annat. De har blivit kända både via Facebook och genom sin hemsida där man kan följa deras resa mot nya tävlingar. De deltog så som många andra svenskar på Illiadis läger i Skåne 2014 och såg detta som en självklarhet att lära av de bästa.

 

 ”Debut på europeiska / internationella arenan Zagreb”

Tidigt i februari fick jag och min bror veta att vi var uttagna till Europacupen i Zagreb. Vi blev verkligen jätteglada och kunde inte vänta med att få göra vår europeiska cup-debut. Samtidigt var detta den första IJF: s World Tour Cup för kadetter. Det enda jobbiga var att vi var tvungna att hålla oss i -50 kg och -55 kg. Det är en tuff sak att hålla vikten, men det är en del av sporten om du vill vara bland de bästa. Men allt som allt klarade vi vikten. Eftersom reglerna har ändrats var vi tvungna att väga in kl.06:30, samma dag vi skulle tävla på. Men lyckligtvis fick vi inte tävla förrän kl. 14:00. Då vägningen var så tidigt på morgonen, var det mycket viktigt att vi fick i oss bra mat så vi är redo när vi ska upp och tävla.

Vi båda fick en bra uppvärmning och vi var redo för fight. Det var en speciell känsla att få stå på mattan och tävla på en World Cup för första gången, och något som gjorde det ännu mer speciellt var att vi båda vann 2 matcher och förlorade 2 matcher. Det var en fantastisk känsla att få vinna några matcher, eftersom vi i Danmark betalar för allt själva, så vi skickade ett meddelande till våra föräldrar hemma, att det var värt alla pengar. Denna resa gick totalt 11.500 danska kronor för oss båda. Det träningslägret efteråt var en av de bästa läger vi någonsin har varit på. Det var randori-partners på en hög nivå och varje träning lärde oss något nytt. Det fanns många bra fighters att välja på och vi var inte rädda för att ta dem bästa. Vilket vi gjorde så ofta vi kunde.

Eftersom detta var den första turneringen i nya IJF Världsranking systemet för kadetter , så gav de två matcher som vi vann en fantastisk plats på världsrankingen. Marcus blev nr. 28 i -55 kg och Jacob nr. 17 i -50 kg. Vi vet att det bara är för en kort tid, men vilken fantastisk Cup-debut. Glada sponsorer (mamma och pappa), vinna några internationella matcher, en otrolig världsranking och viktigaste; ett mycket mycket bra randori träningsläger.

1097127_193675617495547_1557301226_o

Efter denna cup och Bremen Masters, där vi inte vann några matcher, har vi beslutat att ge det lite mer tid. Vi vill gå upp i vikt och bli starkare. Det innebär en ny viktklass för oss båda. På grund av detta, är det meningslöst att delta i nästa Kadett-VM. Vi har nu satt upp nya mål för 2015 samt utbildning som kommer att vara i fokus. Vi vet nu mycket mer av vad som förväntas på den här nivån, och vi kommer att vara tillbaka starkare och snabbare nästa år.

 

Facebook: Judotvillinger

Hemsida: http://judotvillinger.dk/

Med vänliga hälsningar

Marcus och Jacob

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *