Livliga Idéer

Massa judo idéer kokar som vanligt i mitt huvud. Att hitta nya vägar och nya möjligheter. Både när det gäller min egen klubb, judotränare-gruppen, judoblogg och kontaktnät. Intresset bara finns där för judon villkorslöst. Vet att jag kan inspirera och dela intresset med många men förstår också att vissa tycker jag är för intensiv. Men det är inget jag tänker ändra på. Försöker att ha ett öppet sinne och tålamod med judovärlden och Sverige. Olika viljor, erfarenheter, tycke och vanor. Att möta alla på sin egen plattform där de står just nu. Jodå nog har jag allt lyssnat på psykologilektionen på projektet KUL. Strategi och uppförande. Att inte ta andras kritik personligt, samma med att granska dispyter i diskussioner på samma vis mellan andra. Backa, studera, granska och komma tillbaka.

Gammal ovärderlig kunskap

Tanken dyker upp lite då och då. Hur ska vi kunna ta del av de äldres otroliga kunskap inom judo som varit med i årtionden inom sporten? Att lära sig av viktig kunskap. Visst att allt inte var bättre förr men mycket bra kan komma ur detta. Samt att de äldre kan ha en förmåga att se ner på det ”yngre” som är energiska inom sporten och kan ses som negativa inför nya lösningar, ändringar och projekt. Man måste acceptera att både tid och folk förändras inom alla sporter. På gott och ont. Men låt oss utgå från IDAG. Börja där. Omgruppera och kom igen. Om det är någon som har chans att påverka så är det ni. Och något av det viktigaste ute i klubbarna är att släppa in den yngre generationen på allvar. Ta de under era vingar, lär dem allt ni kan, pusha och vägled dem. För att judons framtid ska leva vidare och vara i goda händer. För vi vill väl alla detta innerst inne?

Lev efter Judons Värdeord

Också en påminnelse på alla plan inom den här sporten. Agera efter dem. Många lämnar flera av värdeorden hemma och ger sig in i diskussionerna. Visst klart att man ska visa sin åsikt men tänk efter en extra gång innan du ventilerar din åsikt. Talar du mycket, börja lyssna. Lyssnar du mycket så börja också tala. Judons anda är ingen halvtids prioritet. Tål att sägas.

Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *