Mitt JudoBrev

Hej! Jag heter Felix Kroon, är 13 år och tränar i Kallinge Judoclub. I klubben har jag tränat sedan flera år tillbaka och har under åren kommit upp till orange bälte med grön markering. Har provat på andra sporter som friidrott och handboll, men efter ett tag upptäckte jag att judo var det som var mig grej. Är egentligen inte så värst sportintresserad, kollar nästan aldrig på sport på TV, läser nästan aldrig sportnyheter, men tycker ändå att judo är väldigt roligt. Förutom judo sysslar jag med väldigt mycket annat. Musik är en av de sakerna jag ägnar mest tid åt. Med att sjunga i kör, tar gitarrlektioner och är pianist i ett band som heter Bouquet. Gillar även att cykla, fotografera och laga mat. En hel del tid lägger jag också vid min dator där jag bl.a. sysslar med att göra/mixa låtar, redigera bilder, twittra och att hålla mig uppdaterad.

Ett minne från just judo som jag vill dela med mig av, var när jag vann min första guldmedalj på tävlingen Skåneserien. Har ju egentligen aldrig varit särskilt duktig på judo, jag gör ju det för att jag tycker att det är kul. Min allra första tävling såg jag mest som en ny och spännande utmaning. Jag tog mig ner till tävlingsmattan, åkte på storstryk och gick därifrån utan ett enda poäng. Men det gjorde mig inget alls. Var själv inte alls besviken. Jag var nöjd över att jag faktiskt bara klarade av själva utmaningen att tävla. Att jag ville. Att jag vågade. Däremot, inför nästa tävling kände jag mig dock lite mer taggad. Hoppades i alla fall på att det skulle gå lite bättre än tävlingen innan. Och så blev det. Innan jag skulle kliva upp på mattan för att göra första matchen var jag så nervös att jag kände mig helt kräkfärdig.  Men som tur väl var, hade jag fått lätt motstånd denna match och jag vann just där min första match någonsin.

Det fortsatte att rulla på samma sätt och vips, så hade jag en guldmedalj i handen. Det kändes ganska sjukt faktiskt. Något jag aldrig trott skulle hända, hände. Faktiskt. När vi sedan började röra oss därifrån, gjorde jag det med ett leende på läpparna. Om du vill lära känna mig mer, kan du följa mig på Twitter genom att söka upp @Felix_Kroon. Jag twittrar om min vardag, åsikter och allt annat möjligt.

 

Med Vänlig Hälsning

Felix Kroon 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *