Laila Raguig från Marocko

LailaLaila Raguig, 40 år och med 2:a Dan. Bor i Marrakesh, Marocko. Hon började med judo år 1998 . Laila började på klubben ”Kasr el Badia”. Hon tränar sin klubbens barn mellan 4-14 år och sedan januari 2013 är hon en rapporterande medlem i Marockos nationella kvinnors judokommission. Hon vill vara med och uppmuntra kvinnor att träna judo, även om de är över 40 år. För att de kommer upptäcka en underbar värld inom judo. Laila är också en av grundarna i den stora och populära gruppen Judoholic på facebook.

I Marocko finns det  över 500 klubbar. Som generalsekreterare i Marrakesh Haouz-Tansift Judo Liga så tar  jag plats. Jag arbetar med ordförande och medlemmar av ligan och även med det marockanska förbundet. Är med och arrangerar bland annat den första internationella judoturneringen för kadetter och juniorer som kommer att hållas i slutet av november 2014 i Marocko. Jag är också den första kvinnliga ordförande för en regional liga i marockansk judohistoria. Detta året klarade jag den kontinentala domar examen, så nu innehar jag IJF-C, men jag dömer än så länge bara i Marocko. På grund av min huvudduk, är det ännu inte tillåtet i andra länder. Jag hoppas att  IJF: s regler blir mer flexibla så småningom för att tillåta kvinnor att bära en huvudduk både som tävlande och som domare.

När jag var barn var jag en unik flicka. När mina bröder inte kom förrän 10 år efter mig, innebar det att jag inte lekte så mycket under mina yngre år. Jag växte upp som isolerad och ensam. När jag började med judo upptäckte jag mer att leka med andra och det var en möjlighet för mig att få vänner. Att lära sig att självförsvar, att överföra den moraliska koden för judo till en livsstil. Jag började 24 år gammal och min judo erfarenhet kan motivera många kvinnor att börja. Jag vill uppmuntra kvinnor till att träna Judo även om de mer än 40 år, att de kan få upptäcka denna underbara judovärld.

10496961_422166277921876_1620110190448117995_o

Jag drömmer om att en dag ska Judo ska bli den mest populära sporten i världen. Att mitt land Marocko blir en mycket stark judonation och att vi kan vi få en olympisk medalj. Att kunna ha sponsorer för att kunna organisera judoholics forum. Här kommer jag att berätta om forumet Judoholic på facebook. Judoholics bidrar till spridning av judo, diskutera, dela information och samtidigt respektera 3 regler;

  1. Aldrig prata om religion
  2. Aldrig tala om politik
  3. Aldrig prata om företag

Jag har skapade Judoholic för 5 år sedan, vi är nu 7000 medlemmar och 10 Administratörer 7 från olika delar av världen. Sensei Jose Rosito Junior (BRA). Vinko Pansvenki (POL) . Elmar Babanli (AZE) . Christelle Renoux (FRA) . Marianne Lesage (GBR) . Youssef Judomane (MAR) . Yassir Dahbi (MAR) . Moad Fajri (MAR) och mig själv.”

/Laila Raguig

2 reaktioner på ”Laila Raguig från Marocko”

  1. Laila Raguig tres bien sha is very beautiful and i hope may god bless Laila Raguig forever bonne jornee masao seki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *