Några ord från Martin Pacek

Klockan är 17.00 i Chelyabinsk, Ryssland. Men i mitt huvud känns det som att det är mitt i natten. Jetlag har aldrig varit min grej och även denna gången har jag sovit dåligt en vecka och bara fått några timmars sömn innan årets största tävling.

Nu gäller det tänker jag, efter en hyffsad dag där jag har vunnit två matcher och förlorat i kvartsfinalen i VM. Nu ställs jag mot holländaren, som i min mening är världens bästa judoka, i återkvalsfinal (match om bronsmatch). Just hans namn hade jag svarat en vecka tidigare när min flickvän frågade mig vem jag tycker är världens bästa judoka för tillfället. Nu står jag och har taktiken som jag och Robert drog precis innan vi gick in till mattan klar i mitt huvud.

10577229_617458531708143_256959831_o

Det är lätt att stressa upp sig under stora tävlingar som VM, men mitt enda fokus är att acceptera stressen och försöka njuta av de viktigaste matcherna i mitt liv. Alla blir vi stressade till tävlingar, det vore konstigt annars. Men mitt tips är acceptera stressen som är helt naturlig, annars missar man njutningen.

Nu står jag och tittar upp mot läktaren som är fullsatt. Jag hälsar och går in på mattan och när domaren drar igång matchen försvinner all nervositet på en millisekund. Det är konstigt hur kroppen fungerar, resten av matchen tänker jag inte på något annat än min judo. När domaren bryter matchen efter 5 minuter effektiv tid står jag som segrare och är vidare till en bronsfinal i VM. Det trodde jag aldrig att jag skulle åstadkomma när jag som 14 åring inte kom med i Judosyds RM lag och blev förkrossad. Man kan aldrig säkert veta varför man hamnar där man hamnar. Men det jag vet är att med bra träning kommer man långt och det har jag sett till att få.

Jag har tänkt på det mycket senaste tiden och känner att jag gärna vill hjälpa till att utveckla svensk Judo. Jag har som plan att ge ut privatlektioner till klubbar där utövare och tränare gemensamt får hjälp både rent tekniskt, men också med den taktiska biten i dagens internationella Judo. Vid intresse kan man kontakta mig genom min email: martinpacek@hotmail.com.

Lycka till med judon / Martin Pacek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *