Korpehôla Judoklubb laddar mot framtiden

10579386_10152227258395766_1248220667_nCalle Rundström är 26 år. Har varit aktiv med judo sedan 14 år tillbaka, då i Uddevalla judoklubb. Tog 1 Dan år 2010 därefter bytte klubb till Trollhättan Judoklubb tills starten av den egna klubben Korpehôla Judoklubb år 2013. En driven kille med höga mål och framtidstro både på tävlingsfronten men även på den nystartade klubben i Uddevalla.

 

Min egna tävlingskarriär har hittills gett mig möjlighet till att delta på totalt 55 tävlingar, mest i Shiai men även två tävlingar i Kata, på dessa tävlingar har jag tagit 40 medaljer. Framtida mål för min egen del ligger att vinna SM guld i både Shai och Kata samt att ta en pallplats på Europa cup i Shai. Men nog om mig mer om klubben.

 

Idén om Korpehôla Judoklubb kom för cirka två år sedan, då jag och min bror Dennis ville ha lite närmare till träningen, samtidigt som vi ville prova att ha något eget. Ganska snart blev även vår gamla träningskamrat Claes engagerad i vår idé. I oktober 2012 börjades det letas efter lokal att vara i och strax efter det kom jag i kontakt med Tommy på Bohusläns Kamsportcenter. Den 1:a november samma år genomfördes den första ”provträningen” och detta fortsatte varje lördag året ut. I december 2012 bestämde vi oss. Tillsammans med Dennis och Claes startades klubben och den 12:e hade vi ”startmöte”. Strax efter började letandet efter begagnade judomattor och efter mycket letande fick vi tag på Leif, som tidigare drivit Munkedals Judoklubb. Leif var mycket hjälpsam och klubben kunde köpa sin första judomatta.

 

I januari 2013 genomförde klubben sitt första officiella judopass. Klubben startade upp med tre olika träningsgrupper, med två träningsdagar i veckan. I januari 2014 beslutade vi att starta ytterligare en grupp och i dagsläget bedrivs det judo i fyra olika träningsgrupper på tre träningsdagar. I skrivande stund har klubben varit i gång i nästan 2 år. Föreningen består av cirka 40 medlemmar och hoppas kunna växa under hösten, då vi fortsätter med flera rekryteringsprojekt. Trots att klubben är väldigt ny så har vi redan haft en del framgångar på tävlingsfronten både i shai och kata. Silver på SM i kata 2014, Tre 5:e platser på SM i shai samt Två 9:e platser på Europa Cupen.

 

Calle och brodern Dennis

 

Föreningen vi önskade att skapa skulle vara en öppen förening, där alla är välkomna. Redan från starten söktes samarbete med andra föreningar inom främst det egna distriktet och vi beslutades tidigt att bjuda in till samträning. Något som fortfarande sker, med ett svagt intresse, vilket vi tycker är tråkigt. Vi försöker även att skicka våra medlemmar på så mycket aktiviteter som vår ekonomi tillåter, samtidigt som vi även försöker bjuda in gästtränare när tillfälle ges.

 

I höst laddar vi för att fortsätta utveckla vår förening och skaffa oss bredare judokunskaper. För judo är ju som livet, hur mycket man än åstadkommer så blir man aldrig fullärd. Stort tack till Dennis Rundström som bidragit med text/innehåll och gjort mycket av detta till verklighet.

 

Calle Rundström, Korpehôla Judoklubb

1 reaktion på ”Korpehôla Judoklubb laddar mot framtiden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *