Motivation

Här kommer en hälsning från Judotvillingarna Jacob och Marcus från Danmark som tidigare skrivit på vår blogg. Här tar det upp ämnet motivation som är en otroligt viktig nyckel till framgång. Ta del av deras tankar här.

Motivation är det som håller oss igång oss alla, och i alla typer av sport är motivation angelägen för din framgång. Om du inte har motivation att fortsätta, är det nästan omöjligt att lyckas. Här är vad som motiverar mig och min bror att stanna  inom judo. Vi gillar båda all vänskap och allt roligt vi har på våra resor, läger och när vi tränar. Men vi gillar även judoträningen, för när du tränat klart din kropp, är du trött, men det känns ändå bra.

Utbildning och resor motiverar oss en hel del, men det som motiverar oss mest, det är vår familj. Anledningen till detta är att de lägger ner så mycket tid och pengar på oss, att vi känner att vi måste fortsätta, annars kommer all vår tid och pengar slösas bort. Så familjestöd är en av de viktigaste sakerna för vår motivation.

För att bli bra nog att måste du kunna säga nej till en massa saker, många säger att det är maten det är svårt att säga nej till, men vi tror att det mer är alla vänner du har utanför judo världen. Alla möjliga fester, att inte kunna umgås med de vänner som du måste säga nej till, eftersom du har ett träningsläger eller en tävling. Det är verkligen svårt, för att du vill umgås med dem, men å andra sidan har du också att du vill bli bra, så att valet av din motivation måste vara hög, så att du kan fatta rätt beslut. Vissa väljer vänner, andra väljer sina drömmar och våra drömmar är att bli bra, så vi valde drömmen. Först är det svårt, men för oss var det inte så svårt, eftersom vi alltid har varandra att vara med, och vi håller varandras motivation uppe.

Det hela blir riktigt svårt när alla dina vänner börja tjäna pengar på sitt jobb, och du behöver inte ha ett eftersom du inte har tid för det, med både  skolan och för din sport. Men du behöver hög motivation att stanna i din idrott, så att du kan nå ditt mål att bli en bra judoka.

/Judotvillingarna Marcus och Jacob

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *