Patrik Wennerland och NCJC

unnamedPatrik Wennerland är en av huvudarrangörerna till Nordic Capital Challenge på Medborgarplatsen i Stockholm nu på lördag. Han har även varit ansvarig för uttagning och coachning av det svenska tjejlaget. Hemmahörande i Västby JK som tränare och har haft judon som sport sedan unga år. Här får vi en förhandstitt på vad han skriver i programbladet till lördag!

 

Jag har varit judoka sedan jag var elva år. Tävlat och levt för judon under min uppväxt. Det gjorde mig gott och utvecklade mig både fysiskt och mentalt. Men det där var hundra år sedan känns det som, nu finner jag mig själv på mattan som motionär och vid sidan av den som coach och tränare.

Judon gav mig en bra start i livet och jag ser hur förträfflig  judoträningen är för alla som utövar den på olika nivåer, oavsett ålder och individuella förutsättningar. Att hjälpa unga ambitiösa judokas att prestera till max är oerhört stimulerande och jag njuter av att ännu en gång få vara med i hetluften, nu när mina egna gångjärn gnisslar något. Man inser hur viktig den mentala biten är och hur lite vi visste och förstod om den på min tid. Att verkligen tro på sig själv och sin egen kapacitet (oavsett vem man ska möta) är oerhört viktigt för att man ska kunna prestera. En viktig del av mitt jobb den 9:e augusti är att skapa trygghet och lagkänsla för våra tjejer i Lag Stockholm!

Att få tillfället att ta ut och leda tjejlaget i Nordic Capital Judo Challenge ser jag faktiskt som ett hedersuppdrag! Alla vi som är involverade i detta spännande event, så väl tävlande som arrangörer och volontärer är judo ambassadörer! Nu ska vi visa upp ett härligt arrangemang och bjuda er på fina tekniker och förhoppningsvis också en stor spänning.

Vi har många duktiga och lovande tjejer i vårt lag som ser fram emot att mäta sig mot tufft motstånd och visa Er vad de kan prestera på judomattan. Jag har därför tagit ut två tävlande per viktklass och åldersklass. Detta innebär för många att man endast har en match att koncentrera sig på, vilket är ovanligt för dessa atleter, som är vana att gå långt in i tävlingar.

Tack ni som stannar till och tittar på vårt spännande event!

Väl mött på Medis den 9:e och se till att de tävlande hör er!

Vid Tangenterna

Patrik Wennerland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *