Omar Krivosic

Omar Krivosic, 16 år, grönt bälte och från Växjö Judoklubb. Varit tävlande judoka sen 2010 och har planer på att fortsätta med detta.Man kan se hans stora judointresse lysa igenom och viljan att ständigt lära sig mera.

När och hur kom du i kontakt med judo?

Svar:Första gången jag testade på judo var på ett budoläger då fick man träna några kampsporter då tränade jag aikido. När jag testade judo kändes det helt rätt för mig 🙂

Vad betyder judo för dig?

Svar: Judo vad det betyder för mig? Jo det betyder mycket faktiskt, jag har inte tränat så jättelänge men jag har fasnat för det jättemycket.

När tävlade du första gången?

Svar: Jag tävlade första gången 2010 i december det var direkt efter jag hade fått orange bälte. Jag fick hoppa över det gula .Det var en tävling som heter Ippon Cup tror jag , men jag vet inte riktigt vart den låg..

Hur kändes det?

Svar: Jag kännde mig riktigt taggad innan jag ville testa allt jag hade lärt mig och se om det funkar.  Första och andra matchen tror jag att jag höll andan hela tiden jag var sjukt nervös och blev bara trött av att gå på mattan. De två första förlorade jag och de andra vann jag och jag fick tävla i H20 så det var helt ok början.

Hur många tränar i Växjö Judoklubb?

Svar: Det är faktist inte så många som tränar ibland är vi 3 st på träningar och ibland 10 men det är dåligt jämfört med andra klubbar.. Men det finns rätt så många barn som tränar.

Senaste tävlingar du varit på?

Svar: Det var sydcup 4 i novemer 2011.

Vad är det bästa med Judo?

Svar: Det bästa med judon är tycker jag att kasta och att kasta hårt det tycker jag är det bästa med judon..

Vad är dina planer inför judoåret 2012?

Svar: Mina planer är först och främst att min axel blir bättre så att jag kan träna igen jag har skadat min axel nyligen och inte kunnat träna ngt eller tävla. Så jag hoppas det blir bättre med den så jag kan köra hårt igen.

Vad är dina intressen förutom judo?

Svar: Jag tränar inget annat än själva judon har testat mycket men aldrig fastnat för ngt..  Och jag gillar att vara med kompisar.

Vad gör dig glad?

Svar: Min familj,kompisar och judon.

Vad är din favorit-teknik just nu?

Svar: Min favorit teknik det är nog seoi-toshi.

 Har du någon Judodröm som du vill uppleva?

Svar: Jag vill bli världsmästare.

 Vilken judoka tycker du bäst om?

Svar: Min absoluta favorit är KOGA jag gillar hans stil och hans tekniker.Sen gillar jag också ilias iliadis  jag tycker om han för att han är så stabil stark och har många tekniker..

Tycker du bäst om ne waza eller tatchi waza?

Svar: Jag gillar mer tatchi waza, jag gillar att kasta men har inget emot att gå ner till marken.

/Omar

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *