Jimmy Pettersson

Jimmy Pettersson, 20 år, hör hemma i Kristinehamns Judoklubb(KFUM). Är en av fyra huvudtränare i klubben och varit det sedan 2006 och  inne på hans 6:e år som tränare. Har varit medlem i Kristinehamns judoklubb sedan 2004 och innan det tränade han för Storfors Judoklubb. Förutom Judo så studerar han på Örebro universitet på Hälso-Institutionen (f.d GIH Örebro) på Tränarprogrammet han påbörjade hösten 2011.

Mina främsta meriter förr fram till nu:
-2006 Tränare för Nybörjare.

-2007 Tränarutbildning för Barn och Ungdomsjudo.
-2007 Kom jag 5 i Kadett -60Kg på Sörmlandsträffen i Oxelösund.

-2009 1a suppleant i Styrelsen Kristinehamns Judoklubb.
-2009 Ungdomsansvarig Kristinehamns Judoklubb.
-2009 Klubbens ansvariga för Olympic Day tillsammans med Per-Olof Westin.
-2009 Fick jag SCIF idrottssköld.

SCIF  (Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande. Bildades år 1897 och är landets första centrala idrottsorganisation. Delar ut bland annat Idrottsskölden för goda idrottsinsatser till framröstade elever i gymnasieskolor i hela landet. Sedan 1906 har över 10 000 sköldar delats ut.)

-2010 1a suppleant i Styrelsen Kristinehamns Judoklubb.
-2010 Ungdomsansvarig Kristinehamns Judoklubb.
-2010 Graderingsansvarig Kristinehamns Judoklubb.
-2010 Deltog jag i Karlstads lag på Lag SM, Lindesberg.
-2010 Graderade jag mig till Svartbälte (1 Dan) i Nacka tillsammans med Anders Ekberg.

-2011 1a suppleant i Styrelsen Kristinehamns Judoklubb.
-2011 Ungdomsansvarig Kristinehamns Judoklubb.
-2011 Graderingsansvarig Kristinehamns Judoklubb.
-2011 Styrelseledamot Värmland/Örebro Judoförbund.
-2011 Tog jag silver i Herrar -66Kg på Sörmlandsträffen i Oxelösund.
-2011 Avslutade kursen Specialidrott A inriktning Judo på gymnasiet med MVG.
-2011 Börja studera Tränarprogrammet på Örebro Universitet (F.d GIH Örebro).
-2011 Tränarutbildning i Lindesberg med tränarna Nuno Delgado och Jean-Paul Ramillon.
-2011 Var delaktig i beslutande att klubben skulle bytte träningslokal.
-2011 Examen i kursen Idrottspedagogik/didaktik betyg VG.
-2011 Idrottspsykologisk konsult/rådgivare.

Andra meriter som jag har är flertalet medaljer från DM, Väst- och Norcup jag har deltagit i både SM och NM flera gånger men inte tagit medalj.

 

Min judoberättelse
Jag har tränat judo i 11år och började träna judo i Storfors Judoklubb under flera olika tränare. 2004 flyttade min familj och då bytte jag klubb till Kristinehamn Judoklubb KFUM där jag tränar än idag. I Kristinehamn började min tävlingskarriär på riktigt, då träningarna var fokuserade på ren tävlingsträning. Där började jag träna tillsammans med Frederik och Jennier Gourlay Uvesten under tränarna Patrik och Peter Gardsiö. Detta betydde att man hade bra motstånd på träningarna och motståndare som var mycket begåvade tekniskt.

Detta kom att leda till att jag också utvecklades tekniskt. Under sista året i U15 fram till sista året i U20 tävlade jag mycket, deltog minst 10 tävlingar per år, med varierad framgång. Detta ledde till att Frederik och jag började träna på själva utöver de vanliga träningspassen. Detta då vi ville förbättra vår tävlingsjudo, detta genom att vi tränade mycket kastträning samt att köra mycket randori.

Vi kunde köra kastträning i flera timmar, dock tröttnade jag oftast först att kasta och detta lede till att Frederik stod och kastade mig ibland i flera timmar efter att jag slutat. Han experimenterade flera olika kast och ett kast som han experimenterade mest var hans Tsode-Tsuri-Komi-Goshi det kom också att bli ett kast som jag lärde mig att försvara mig emot ganska så bra, så att han hade svårt att kasta mig både på träning och på tävling till en början. 2006 började jag som hjälptränare för nybörjargruppen för barn, där jag än i dag är tränare fast nu som huvudtränare.2007 deltog jag på min första tränarutbildning i Frövi.

2008 ansökte både jag och Frederik till judogymnasiet, då jag inte kom in på judo gymnasiet men Frederik gjorde det ledde det till att jag var tvungen att motivera mig själv i min judoträning, då Frederik hade vart en hjälpande motivator till min träning tidigare. Jag gav jag inte upp med judon utan det tog en motsatt effekt då jag taggades till att viljas utvecklas i judo. Detta ledde till att jag började att studera fenomenet judo både teoretiskt, tekniskt och att vilja prestera bättre på tävling.

Detta komma att leda till att jag blev tilldelad SCIF Idrottssköld 2009, som ledde i sin tura att jag började mer och mer att fokusera på att lära ut judon, istället för att bara tävla. Jag blev invald som suppleant i styrelsen för Kristinehamns judoklubb, samt att jag fick titeln ungdomsansvarig och graderingsansvarig i klubben detta kändes mycket kul då var jag bara var innehavare av bruntbälte. Jag blev till och med vald att få jobba med ett projekt där vi i klubben hade blivit inbjudna att delta på ett evenemang som kallades Olympic Day.

Jag började mer att inrikta mig på att förbättra den pedagogiska biten i min undervisning och började planera minna träningar samt terminer allt grundligare samt att sätta syfte med varje träningspass. Jag blev också uttagen till karlstads lag till lag SM där vi blev oplacerade, men detta gjorde mig inte så mycket då jag ansåg att det bara var kul att få vara med vid ett lag SM. Jag avslutade året med att gradera mig till Svartbälte.

2011 blev jag invald som sekreterare för Värmland/Örebro Judoförbund, där jag också fick posterna som utbildningsansvarig, webbansvarig, ungdomsansvarig. I Kristinehamns judoklubb blev jag återvald som suppleant och fick ytterligare en post och det var Utbildningsansvarig. Jag fortsatte mitt jobb som tränare i klubben och detta fortledde även när jag började studera i Örebro.

Under året deltog jag i flera tävlingar så som Sörmlandsträffen där jag kom tvåa i Herrar -66kg och SM där jag blev oplacerad. Under hösten opererade jag min käke så detta påverkade min träning men jag kunde redan komma tillbaka till judon igen nu i januari. Då jag fortfarande tränar rehabiliterings träning har jag redan börjat köra randori träning mot ungdomarna och de vuxna som tävlar aktivt och jag känner fortfarande att jag kan kasta dem på randorin detta hjälper mig att motivera mig så jag når mitt mål att tävla igen redan i höst.

Jag vill avsluta med detta citat” Att kasta är enkelt, men falla är desto svårare!

/Jimmy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *