Årsberättelse 2011

Nu nalkas den sista dagen på Året och mycket har hänt under 2011.

Egna klubben Färgelanda JK: Under våren hände det mycket i klubben. Vi haft det första egen-arrangerade lägret någonsin i Fjks historia ”Super Kidz” som blev en succé med över 30 barn med föräldrar som deltog i många aktiviteter,mys,mat och övernattning samt gradering. Skolidrottsbesök på Valboskolan 2 gånger,Yoga varje söndag,Ta med en kompisvecka, Arrangerat flera Öppet hus, Ninja Cup och Judodraget med gott resultat, och sommarträning varje torsdag. Efter sommaren var det mer och mer fart på klubben för varje gång och vi har graderat en hel del medlemmar upp ett snäpp i kunskapsstegen och kvalitén är på en högre nivå i alla grupperna.

Vi äldre åkte på Katakurs i Uddevalla i augusti, men det blev senare bara jag och min bror som efter mycket träningsslit klarade provet till Svarta bältet den 29 oktober. Vi har haft en nytt koncept ”Familjevecka”, allas familj och syskon fick delta tillsammans på judomattan med stor succé.Vi har ökat på i våra barngrupper,haft Höstmys med träning på höstlovet. Avslutade höstterminen med vårt omtalade Klubbmästerskap där vi aldrig haft så många grupper som tävlat tidigare plus en Öppen viktklass så drog till sig mycket uppmärksamhet.

 

För min egen del har det hänt en del även i år förutom klubbens härliga driv framåt. Jag startade gruppen ”Judotränare/Judotränande” på Facebook som ni säkert känner till den 23 januari 2011. Till en början var det mest på prov för och se hur det tog sig, men förstod efter en tid att jag hade haft rätt i att ett sånt här modernt forum behövs i JudoSverige. Medlemsantal har ständigt stigit sakta med säkert och har nu över 300 medlemmar. Uppskattar att man blir mer och mer van med tanken att använda detta forum på alla möjliga vis, för det är just skapat för er med judointresse vare sig man är förälder eller elit. Så jag hoppas att detta forum fortsätter att växa och användas flitigt även nästa år. Tack alla för er tacksamhet och det värmer när man känner att man gör ett bra jobb, jag försöker så gott jag kan och hålla det igång, dirigera och kommunicera med er. Och var inte rädda att fråga mig något jag svarar gärna på frågor.

I höstas blev jag ombedd av Svenska Judoförbundet och deras IT-grupp att vara med och hjälpa till och diskutera fram just förhållningsregler kring sociala medier för förbundet och just nu har jag ansvar för vad som skrivs på Svenska Judoförbundets sida på Facebook så det står relativa saker,håller etiketten utåt och ser till så alla skriver under sitt inlägg som administratör när man skriver i Judoförbundets namn. Har även varit på möte med gruppen under hösten vilket jag tyckte var väldigt trevligt och givande, samt att träffa lika drivna personer som jag.

Den 16 november 2011 bestämde jag mig sedan jag en tid funderat på att starta en judoblogg men inte riktigt vetat hur jag skulle lägga upp samt vad för kategorier som skulle ingå. Som tur var lättade jag idén för Peter Westlund från Långhyttans Judoklubb som jag tidigare lärt känna genom mitt forum. Och det visade att han först och främst gillade idén och att han sedan berättade att han jobbar med webbutveckling redan i sitt arbete och dessutom ville hjälpa mig. Så med mycket hjälp så fick jag sidan som jag ville ha den och på den vägen var det. Den är till för att lyfta fram både judo i sig som konst, individer i judo samt hjälpsamma saker och tips.

Sen skapade jag ett youtubekonto där jag samlat massa olika spellistor med olika bra klipp som alla kan använda sig av. Jag lägger in löpande nya klipp. Länk hittar du Här!

Och med detta vill jag önskar er ett gott slut och ett gott nytt 2012!

Kram Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *