Min Oas

Marika Mourujärvi, Olofströms Judoklubb. Tränat Judo i 10 år, grönt bälte. Både tränar och tävlar med goda resultat där efter. Bloggar för övrigt för egen maskin på följande adress: www.missmourujarvi.blogg.se Uppmärksammade henne bland annat genom hennes blogg när hon skrev ett hjärtskärande tack till hennes forna judotränare. Finns att läsa ->här. Hon är en sprudlande inspiration och en person som är väl värd att beundra.

En oas i vardagen. Det låter som en dålig reklam för en simhall eller en spa anläggning från de fina kvarteren. Så löjligt. Och vad vet jag? 17 år och lagom förvirrad, som man brukar vara när man måste bestämma sig precis just nu! Vad man ska göra, vad man ska bli och vem man är. Det är inte alltid lätt. Men det är väl ingens liv heller, så jag ska inte klaga! Jag är frisk, glad, och på väg ut i livet. Jag, precis som alla unga tjejer oroar mig för vad folk tycker, vad jag ska få för betyg och hur det kommer gå för mig när jag tvingas ut i verkligheten efter den åh så lyckliga studenten om ett år.

Men jag har något mer. Jag har judo! Jag har min fantastiska klubb och de fina vänner som man får på köpet! Jag går in i dojon, och glömmer bort allt. För då är det judo som gäller, fysisk och mental träning i form att lek och allvar, kroppen rör sig på automatik och fokus ligger på att testa, leka, lära och bli den bästa versionen av sig själv man kan vara!

Styrka, snabbhet, smidighet, stabilitet, självförtroende och mental balans. Detta strävas efter överallt.Respekt, mod, värdighet.

Judo, är min oas i vardagen. Där jag kan släppa taget om det fruktansvärda kontrollbehov och den osäkerhet jag har.

Judo,  har räddat mig och så många andra!
Jag är alltid tacksam. 

/ Marika

4 reaktioner på ”Min Oas”

  1. Håller med om att judon är en fantastisk sport, man får även en bra kamratskap med i detta också. Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *